FOTO'S 2017

Opname cd bij KERANI studio in Stein

zaterdag 21 januari 2017

Vandaag werd de opname gemaakt voor de jubileum cd. Een lang gekoesterde wens van het bestuur, dirigent en orkestleden. Na een goed plan gemaakt te hebben om alles financieel goed rond te krijgen was het dan zover. In de professionele opnamestudio werden twee opnamedagen gereserveerd. Het was spannend. Vooral omdat iedereen zich volkomen moest concentreren om te zorgen geen foute nootjes te spelen. Na een aantal maanden kon dan ook de cd gepresenteerd worden. Het resultaat mag er zijn waar iedereen trots op kan zijn. De keuze van de muziekstukken geeft een goede indruk wat een een accordeon orkest voor mogelijkheden heeft. 

Tijdens de pauze en na afloop heeft men wel wat lekkers  verdiend

Jubileumreceptie 50 jaar

zondag 16 september 2017

 

De receptie (georganiseerd door het bestuur) was bedoeld om iedereen die op enigerlei wijze betrokken is bij ons orkest in de gelegenheid te stellen bestuur en leden te feliciteren met deze mijlpaal. Tevens werden de jubilarissen gehuldigd te weten:

Hub Lamers (erelid, 50 jaar lid), Annie Hölsgens (50 jaar spelen lid), Tiny Albertz (50 jaar spelend lid) en Lou Albertz (50 jaar lid/Lid van Verdienste), Toos Payne (60 jaar lid van de NOVAM).

Er was veel belangstelling van familie, accordeonvrienden en inwoners van Buchten zoals te zien is op bijgaande foto's.

Jubileumviering in de kerk in Buchten

zondag 24 juni 2017

 

Het jubileum vieren leden en oud-leden gezamenlijk met een Hl. Mis in de parochiekerk van de Hl. Catharina in Buchten. De viering wordt opgeluisterd door Swentibold. Na afloop van de dienst gaan leden en oud-leden samen naar de begraafplaats naast de kerk. Hier bezoeken zij het graf van de in 2011 overleden oprichter en dirigent Leo Hölsgens. Namens het orkest worden er bloemen gelegd op het graf.
Aansluitend gaat iedereen naar het Gemeenschapshuis voor een lekker etentje gevolgd door een gezellig samenzijn waarbij heel wat herinneringen werden opgehaald.

Jubileumconcert

zaterdag 4 november 2017

Voorafgaand aan het concert werden enkele leden geïnterviewd door een team van L1. Zij maakten gedurende de avond opnames die op een later tijdstip in het programma Blaaskracht werden uitgezonden.
Tijdens dit concert werd het talrijke publiek getrakteerd op een grote diversiteit aan muziekstijlen. Behalve Swentibold werkten o.a. Susanne Welters (saxofoon), dansers van tango-school Tango uit Eindhoven, accordeonvirtuoos Gjovalin Nonaj uit de Oekraïne, de a capella groep "The 4 Kings" en de Limburgse muzikanten van "Kartoesj" mee.
Het werd een heel geslaagde avond waarvan zowel muzikanten als publiek genoten hebben.

Play-in in Geleen-Lindenheuvel

zondag 10 september 2017

Op zondag 10 september kwamen er in "'t Volkshoes" in Geleen- Lindenheuvel zo'n 50 accordeonisten samen om een dag lang samen muziek te maken. De hele dag werd er geoefend op een 7-tal muziekstukken o.l.v. onze dirigent Henk Tiebosch en gastdirigente Wendy Remans.

Bijna alle leden van Swentibold en van Accordia uit Eygelshoven deden mee. Daarnaast waren er nog een 8-tal individuele muzikanten die de weg naar Lindenheuvel gevonden hadden. Het werd een gezellige dag die afgesloten werd met een concert voor vrienden en bekenden. Als gast trad de Oekraïense accordeonvirtuoos Gjovalin Nonaj op.

Optredens t.g.v.jubileum

woensdag 6 december 2017

In de maanden mei en juni hebben individuele leden of kleine groepjes van onze leden optredens verzorgd in verzorgingshuizen en bij activiteiten van senioren in de regio Sittard-Geleen. Zij presenteerden een licht programma dat bij het oudere publiek goed ontvangen werd. In het fotoalbum ziet u foto's van optredens in Zorgcentrum Aldenhof in Born, Sportplaza het Anker in Buchten en Zorgcentrum de Lemborgh in Sittard.

Mini Kerstconcert

dinsdag 19 december 2017

 

Ons al bijna traditionele mini kerstconcert was dit jaar gepland op dinsdag 19 december. Elk jaar nodigen wij familie, vrienden en bekenden van onze leden op de laatste repetitie vóór de Kerstvakantie uit voor een klein concert, dat besloten wordt met een gezellig samenzijn in kerstsfeer. Dit jaar mochten wij ook enkele solistische optredens beluisteren.