Kerstconcert

10 december 2023

Salvius kerkje Limbricht

met medewerking van

Anne-Mieke Post Smetsers (zang)

Jan Konings (zang)

en

Suzanne Welters en Johan Meuwissen (saxofoon)


Samenzang "veer hawte same" (origineel "em unserem Veedel" van de Bläck Fööss)

solist Jan Koning (zang)

Bron video Bert Martens

klik op de foto om te vergroten


Benefietconcert

29 oktober 2023

St Willibrorduskerk in Obbicht

ten bate van de schade van de brand in het verenigingsgebouw 't Tuurhoes in Guttecoven

In samenwerking met de Fanfare St.Caecilia

een zeer goed gevulde zaal

solisten

Suzanne Welters en Johan Meuwissen                                Martin Hurkens                                        Ida Haas en Marijke Beckers


Verenigingsuitje 2023

24 september 2023

 

Traditiegetrouw werd ook dit jaar een informele dag voor alle leden van de vereniging georganiseerd.

Zoals gebruikelijk heeft het bestuur gezocht naar een passende locatie, het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert. Het was een prachtige zonnige dag. Bij aankomst werd iedereen getrakteerd op drank en een heerlijk stuk vlaai met de smaak uit grootmoeders tijd. Met liefde gebakken. Na deze versnapering werd de groep in tweeën gedeeld en onder leiding van twee goede gidsen werden alle oude ambachten bezocht en van uitleg voorzien. Het was voor iedereen een gezellige middag waarbij men tevens een goede indruk krijg van deze oude ambachten. Houtdraaien, drukkerij, pottenbakkerij, schoenmakerij enz….., teveel om op te noemen.

Na dit bezoek werden we rond de klok van vijven verwacht bij restaurant de “Merode” in Stein, waar de inwendige mens versterkt zou worden. En dat kwam goed! Laat dat maar aan de koks van de Merode over. Vriendelijke bediening met een verrassing voor iedereen. Alle aanwezigen hebben van deze speciale “bedienster” kunnen genieten. Het was haar eerste werkdag en mocht helaas niet meer terugkomen. Voor verdere uitleg wendt men zich tot het bestuur.

De dag werd afgesloten met een heerlijk toetje. Daarna keerde iedereen zich voldaan huiswaarts. Dank aan de organisatie en tot een volgende keer.

foto's Brigitta Cops


Feestelijk concert Swentibold 55 jaar

zaterdag 22 april 2023

Zaterdag 22 april j.l. vierde het orkest haar 55 jarig jubileum met een concert en feestavond. Dit alles vond plaats in het Gemeenschapshuis Born. Dirigent Henk Tiebosch nam het publiek mee op wereldreis, waarbij Swentibold zijn muzikaliteit nog maar eens kon laten  horen. Er werd muziek gespeeld uit Spanje, Frankrijk, Israël, Japan, Amerika en natuurlijk Argentinië.

Onderweg gaf drummer Jan het beste van zichzelf in een stuk waar hij alleen de hoofdrol had.

Maar niet alleen Jan deed het uitstekend! Het hele orkest was in topvorm. De hele zaal, met meer dan honderd aanwezigen, genoot van start tot einde. Menig toeschouwer zei kippenvel te hebben gehad. De dirigent was dan ook zeer tevreden met onze prestatie.
Dan was het de beurt aan zanger Ivo van der Bijl om de feestavond te vervolgen. Met zijn repertoire van liedjes van Toon Hermans tot operette en Limburgse klassiekers wist hij iedereen te bekoren. Er werd hier en daar zelfs meegezongen.
Afsluiter was de "Willy Wenmaekersband". Op de klanken van deze bigband konden de meest enthousiasten onder ons nog een dansje plaatsen. Het was voor ons een leuke avond om niet snel te vergeten. Een avond die nog lang in het geheugen zal blijven voortbestaan.

Bijgaande foto's geven een impressie van de gezellige feestelijke avond ter gelegenheid van het 55 jarig bestaat van het orkest.