Kerstconcert in het Salviuskerkje in Limbricht

zondag 11 december 2022

dirigent Henk Tiebosch

solisten

zang: Patricia Eikenboom en Jan Konings

trompet: Tim van Haveren

klarinet: Nico  Neyens

accordeon: Henk Tiebosch

 

Bron: Jos Marx, H.Cortjens en Nic v.d. Waart

klik op de foto om te vergroten


de uitvoering

luister naar Palladio deel 1 Allegretto van Karl Jenkins/Ronny Fugman

luister naar de life opname van Il postino, klarinet: Nico  Neyens

(comp: Luis Bacalovar/Paul de Bra)

fotografie Salviuskerkje

luister naar de Fuga A moll van B.M.Cernohorsky arr. Stanislav Stepan


Zonnebloem Meerssen

woensdag  23 november 2022

Een kleine groep spelers van het orkest heeft de bijeenkomst van de leden van de zonnebloem muzikaal opgeluisterd met vrolijke en passende muziek.


Play-inn Kerkrade

zondag 6 november 2022

Eindelijk was het zover. Na ruim drie jaar kon er nu weer een Play-inn worden gehouden. Deze dag werd georganiseerd door Accordia in Kerkrade.

Een grote groep van zo’n 60 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland hebben o.l.v. van 2 dirigenten een aantal muziekstukken ingestuurd. Het was voor Wendy Remans en Dominique Paats een uitdaging om deze hoeveelheid accordeonisten op een lijn te krijgen. Na een dag hard studeren is het uiteindelijk toch gelukt. De uiteindelijke presentatie rond de klok van 16.00 uur werd door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd. Het muziekstuk de “Orchestra App” (das ferngesteuerte Orchester und Publikum), waarbij Henk Tiebosch als gangmaker en presentator optrad, ontaarde in een ware polonaise. Tevens werd ook twee jonge accordeonleerlingen de gelegenheid geboden om hun spel te laten horen.

Al met al een hele fijne muzikale dag. Mooi locatie, goed geregeld, heerlijke lunch, gezellige mensen, wat wil je nog meer. Voor herhaling vatbaar.

Onderstaande foto’s geven een kleine indruk van deze dag. 

klik op de foto's om te vergroten

bron foto's Accordia Kerkrade

Soliste Yante Poncelet speelt "The Sound of silence" van  Simon & Garfunkel

arr. Yante Poncelet

begeleiding Wendy Remans

Solist Tristan Van der Kelen speelt het "Allegretto-Moderato" van Jörg Draeger.

Dominique Paats speelt Princess Accordion en Olé Guapa.


Deelname najaarsconcert Zangvereniging Orpheus in Nuth

m.m.v. Gemengd Koor Neerbeek en Accordeon Orkest Swentibold

zondag 9 oktober 2022

Na een lange tijd met allerlei coronaperikelen is het nu uiteindelijke gelukt om deel te nemen aan het concert in Nuth.

Twee gemengde koren en het Accordeon Orkest hebben gezorgd voor een prima muzikale middag in een goed gevulde zaal in het cultureel Trefcentrum in Nuth. Er was een gevarieerd programma van zowel beide koren als ook het accordeon orkest.

Onderstaande foto's geven een goede indruk van de presentaties.

klik op de foto's om te vergroten

Gemengd koor uit Neerbeek

o.l.v. George Bakx, begeleiding: piano Annemie Sluismans-Meens


Accordeon Orkest Swentibold o.l.v. Henk Tiebosch

solist slagwerk: Chris Swaen


Zangvereniging Orpheus o.l.v. Maurice Wiche, begeleiding piano Annemie Sluismans - Meens


Verenigingsactiviteit 2022

 

Op zondag 11 september 2022 ontmoeten onze leden, al dan niet met hun partners, elkaar in huize "Gubbels" in Roosteren om een gezellige dag door te brengen. Onze gastgevers Marlies en André hebben hun “cour” ter beschikking gesteld om de jaarlijkse verenigingsactiviteit te laten plaatsvinden. De gastgevers en het bestuur hebben kosten nog moeite gespaard om de leden eens goed te verwennen. En dat is ook zeker goed gelukt. De goden zijn ons goed gezind, want na een paar dagen regen is het op deze dag prachtig mooi weer. Onder de opgebouwde partytenten staan heerlijke zelfgemaakte muffins klaar. Toos, onze specialiste op het gebied van bakken, heeft weer alle fantasieën gebruikt om er iets lekkers van de te maken.
De dag moet niet saai verlopen, dat is het plan. Daarom worden de leden uitgenodigd om samen een aantal spelletjes te spelen om zo mooie prijzen te vergaren. Het enthousiasme is groot met onderling gekeuvel, raadgevingen en niet te vergeten een drankje erbij. Al dat schuiven, denken, pompen, sjoelschijven, en "kingkongen" maakt dorstig en hongerig. Dat betekent dat de middag wordt afgesloten met een overheerlijk buffet, voor ieder wat wils.

Nadat de innerlijke mens is versterkt met spijs en de bijbehorende drank worden de resultaten van de spelletjes bekend gemaakt en de prijzen door de jury aan de winnaars uitgereikt.

Onze Belgische deelnemers komen als beste uit de bus en slepen de hoofprijzen in de wacht. De derde prijs is voor André.

De poedelprijs wordt uitgereikt aan Jo. De beste vrouwelijk winnaar is Lea die de gesponsorde prijs van de gastgevers in ontvangst mag nemen.
Traditiegetrouw wordt de middag afgesloten met muziek en samenzang, Henk (het muzikale opperhoofd) heeft de mappen met smartliederen al klaargelegd en André als solist wordt ondersteund door een voltallig koor dat uit volle borst meezingt.

Het is een bijzondere activiteit waar iedereen met plezier terug kan denken. Dank aan bestuur, gastgevers en alle vrijwillige medewerkers(ters)

klik op de foto's om te vergroten


Kennismakingsconcert in het Tuurhoes in Guttecoven 

met als gastoptreden de jeugd fanfare L’ Avenir van fanfare ST. Caecilia

solist met het accordeon orkest: Chris Smeitz

vrijdag  17 juni 2022

Eindelijk was het zover. Na drie jaar coronatijd kon Accordeon Orkest Swentibold o.l.v. onze vaste dirigent Henk Tiebosch zich in volle glorie presenteren in Guttecoven. De voorafgaande periode is er hard gerepeteerd om zich op deze avond goed te presenteren. Naast vele nieuwsgierige inwoners van Guttecoven waren er ook de nodige vaste toehoorders aanwezig. De zaal was goed gevuld. Het doel van dit concert was dan ook om zich voor te stellen aan de gemeenschap van Guttecoven.

De bekende jeugdfanfare o.l.v. Susanne Welters was na de pauze aan de beurt. Zij speelden een vrolijk programma.

De "parade van de "animals", gecomponeerd door de dirigente zelf, waarbij het publiek een "muzikale" rol speelde werd goed ontvangen. De groep bestaat uit meest jeugdige muzikanten, aangevuld met een paar oude rotten in het vak.

Bijgaande foto's laten duidelijk het enthousiasme zien van deze muzikantjes en muzikanten

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk muziekstuk. De zomerhit "Danza Kudoro"" waarbij vooral de slagwerkertjes zich eens goed konden uitleven. Zonder hierbij de blazers te kort te willen doen.

 

klik op de foto's om te vergroten

Voorafgaand aan het concert werd er goed gerepeteerd

De voorzitster Truus Weijman heet alle aanwezigen hartelijk welkom

Solist Chris Smeitz speelt Air van Jacob de Haan


Koffieconcert in het MFC de Grous in Stein

Zondag 10 april 2022

Accordeon Orkest Swentibold werd door het  mandoline orkest de Strings  uitgenodigd om op zondagochtend 10 april samen een concert te organiseren. Het mandoline orkest o.l.v. Annemie Hermans opende het concert. Na een korte pauze vervolgde het ensemble het programma. Na een  coronapauze van bijna 3 jaar kon Accordeon Orkest Swentibold zich volledig inzetten om een goed programma te presenteren. Gezien het enthousiaste publiek in een gevulde zaal is dit zonder twijfel gelukt. Onderstaande foto’s geven een kleine indruk van het concert.

fotografie Lou Albertz

klik op de foto om te vergroten 

soliste Leoniek Hermans met het lied "Beautiful that way"

solist Jan Tom Fernhout op bugel met "Pavane" op.50 van Gabriel Fauré

 

Soliste Angelique Delnoij op mandoline samen met Accordeon Orkest swentibold speelt "Air" van Jacob de Haan