Kerstconcert

dinsdag 17 december 2019

Het kerstconcert van dit jaar was bestemd voor familie, vrienden en allen die Accordeon Orkest Swentibold een warm hart toedragen. In het goed gevulde gemeenschapshuis werd de avond geopend door de voorzitster die nog eens terugkeek op alle festiviteiten van afgelopen jaar. Dank zij de inzet van alle leden van de vereniging kan men terugkijken op diverse geslaagde activiteiten van het afgelopen jaar.

Het concert werd geopend met een aantal in kerstsfeer gekozen muziekstukken. Als intermezzo werden twee stukken gespeeld door Marianne Lednickaá op resp. saxofoon en blokfluit begeleid door Henk Tiebosch op accordeon. 

Het concert werd traditioneel afgesloten mat een paar "moderne" kerstmelodiën  zoals White Christmas, Hallelujah en Last Christmas. Na het concert werd er gezellig nagepraat onder het genot van een drankje, kerstbrood en overheerlijke wafels.

 

 

 

 

 

 


Opluisteren Hl. Mis in de kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

(de z.g. Barbaramis, koempelmis)

zondag 1 december 2019

Vandaag de H.Mis opgeluisterd tijdens de feestdag van de Hl. Barbara de patrones van de koempels.
Solisten waren de sopraan Marie -Jeanne Lemmen met het Ave Maria van Giulio Caccini in een bewerking van Henk Tiebosch en soliste Marianna Lednická  met alt blokfluit bij het muziekstuk Chiquilin de Bachin van Astor Piazolla. Het was een bijzondere bijdrage aan deze dag.

De koempels waren in vol ornaat aanwezig en zongen uit volle borst mee met het bekende "Glück auf", het lijflied van de mijnwerkers. 

Door een goede inzet van dirigent en leden heeft het orkest ook hier weer een mooie bijdrage kunnen leveren.

Na afloop van de dienst stond er in het "volkshoes“  aan de overzijde van de straat de warme koffie, thee en lekkere broodjes klaar. Zo kon iedereen na gesterkt en opgewarmd te zijn voldaan huiswaarts keren.

 


Najaarsconcert

Accordeon Orkest Swentibold met Fanfare St. Jozef beide uit Buchten 

zaterdag 2 november 2019

In een goed gevulde zaal hebben de toeschouwers kunnen genieten van een gevarieerd concert van Swentibold.

Na pauze speelde de fanfare St Jozef op de Bühne hun muzikale bijdrage.

 

De fotoreportage geeft de sfeer goed weer.

 

een goed gevulde zaal

De soliste Marianna Lednická werd door de dirigenten Henk Tiebosch en Ad Triepels in het zonnetje gezet.

Zij speelde saxofoon bij het muziekstuk New Age Rock 

Een bedankje voor Chris Swaen, de redder in nood, voor zijn bijdrage aan het slagwerk en onze invallers Emiliano en Dieter.

De twee muziekgroepen sloten gezamenlijk het concert af met "ARCADE" van Duncan Laurence in een arrangement van Jeroen Gulikers en Leon Vliex


Play Inn Samenspeeldag 

Een internationaal muziektreffen in het Volkshoes in Geleen

Geleen, zondag 6 oktober 2019

 

Vandaag troffen in aller vroegte zich een vijftigtal accordeonisten om samen een aantal muziekstukken in te studeren. Deze muzikanten kwamen uit verschillende delen van het land. Ook uit België en Duitsland. Het geheel stond o.l.v. twee gerenommeerde dirigenten Henk en Niels Tiebosch. (vader en zoon). Aan het eind van de middag werden de ingestudeerde stukken uitgevoerd waarbij belangstellenden konden komen luisteren. Het was een geslaagde dag die door Accordeon Orkest Swentibold werd georganiseerd.

(de volgende stukken stonden op het programma: Midsomer murders, Petite Suite, Arcade, Shotgun, Danza Kudoro, le manine dI Primavera en als toegevoegd muziekstuk Yo so Maria)

Tijdens de uitvoering waren twee intermezzo’s ingelast voor klarinet en accordeon.

Nico Neyens en Henk Tiebosch namen dit gedeelte voor hun rekening. In het eerste deel kwam de Barbier van Sevilla, Oblivion en de Czardas van Monti voorbij.

In het tweede deel Bessaberianka, Ich hab dich so viel lieb en een parodie op Klarinettenpolka en Gankino Horo, een Volksdans uit Bulgarije. Alle aanwezigen waren er stil van en een goed applaus was vanzelfsprekend.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten

De solist en dirigenten werden bedankt en kregen een presentje overhandigd


Verenigingsactiviteit 2019

zondag 18 augustus 2019

 

Op zondag 18 augustus j.l. was het weer zover. De jaarlijkse verenigingsactiviteit kwam eraan. Dit jaar werden leden en steunende leden in huize Tiebosch in Lommel (B) door Henk en echtgenote Monique uitgenodigd om samen er een gezellige en vooral muzikale dag van te maken.

Voorafgaand aan dit bezoek vond er nog een educatief bezoek met rondleiding in de kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren (B) plaats. Onderstaande foto’s geven een goede indruk van deze rondleiding , waarna er geruime tijd werd nagenoten onder het genot van een passend biertje. Bovendien werd de eerste honger van de “lange” heenreis gestild met een overheerlijke "plank" lekkers.

Na de hartelijke ontvangst door onze gastgevers werd de middag in Lommel voortgezet. Monique en Henk werden eens goed in het zonnetje gezet en waarbij  kleindochter Liza die spontaan had aangeboden om Oma en Opa te helpen met de bediening niet vergeten werd. Alle drie ontvingen een aardige attentie door de voorzitster Truus aangeboden.

De rest van de middag werd er besteed aan het uitwisselen van gedachten en het gezellig keuvelen over al dan niet belangrijke of onbelangrijke zaken.

Tijdens deze middag werden er ongekende kwaliteiten ontdekt van een aantal leden die op hun manier de middag muzikaal ondersteunden. De grote liefde tot de Wiener Accordeon speelde daarbij een grote rol. De laatste tijd ontstaan er samenstellingen van duo’s en zelfs trio’s. Een heel verrassende ontdekking! De populaire meezingers van Henk met volledig gemengd koor was tot in wijde omtrek van Lommel te horen. Wat een muzikaliteit!

De dag werd afgesloten met een heerlijke "'hap" geserveerd vanuit de frietkot die voor de deur stond te dampen (n.b. gezond en ongezond)

Al met al een geslaagde dag waarbij de saamhorigheid van de verenigingsleden nog eens goed kon worden waargenomen. Dat mag zo blijven en is voor herhaling vatbaar. Jammer dat een aantal leden door omstandigheden er niet bij konden zijn. Gelukkig kunnen deze als pleister op de wonde nog genieten van bijgaande foto's.  (bron foto's Peter en Roland)


"Daar word je vrolijk van"

 

Concert Centre Céramique kinderkoor Sjamaes ontmoet Accordeon Orkest Swentibold

 

zondag 7 april 2019

 

Gedrevenheid, passie, spontaniteit en humor waren voldoende ingrediënten om dit optreden succesvol te maken. Het jeugdig enthousiasme van de jonge zangers en zangeressen van het koor en de ervaren "oude rotten" van het accordeonorkest hebben de toeschouwers kunnen bekoren. Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden. Het bewijs werd hiervoor ook op deze middag geleverd. 

Het orkest speelde een aantal werken die werden afgewisseld met gezamenlijke stukken met het kinderkoor. Het was een lust voor het oog en oor om deze jonge kinderen onder leiding van de enthousiaste Krissie Verstappen te aanschouwen.  Op bezoek kwamen een aantal “gasten” waaronder “Olga van de Wolga” en "de verliefde stieros uit Spanos”.

De twee jongste zangertjes van het koor boden na afloop de beide dirigenten een prachtige bos bloemen aan, evenals onze slagwerker en de gastvrouw van het Centre Céramique.

Daarna werd het concert afgesloten met een toegift (The rythm of life) dat door het koor uit volle borst werd meegezongen. Een koor waar Maastricht echt trots op kan zijn. En tot slot de "Shannon Song"' waarbij het koor en het publiek uit volle borst "hoi" konden meezingen.

Geheel onverwachts werd de dirigent geassisteerd door een aanstormend talent die vanaf het balkon enthousiast stond mee te dirigeren. Het kon niet uitblijven dat deze jongeheer werd uitgenodigd om onze "hoofddirigent" te ondersteunen. Na afloop kon een daverend applaus niet uitblijven. Dat beloofd zeker wat voor zijn toekomst! De nieuwe "Karajan" is opgestaan!